SZAKÁCS

  • A szakács legfontosabb feladata korszerű vendéglátás követelményeinek és a vendégek által támasztott követelményeknek betartása. 
  • Étlap, menü, napi ajánlatok, étrendjavaslatok összeállítása. 
  • Meglévő készletek felmérése.
  • Szükséges nyersanyagok megrendelése, előkészítése, feldolgozása. 
  • Ételek elkészítése, adagolása, díszítése, tálalása.Segédszemélyzet munkájának összehangolása és irányítása.
  • A konyhai berendezések, kiszolgáló területek felügyelete.
  • Nagykonyhai berendezések üzemeltetése éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.

 A „hagyományos” éttermek újabban kezdik visszahódítani megérdemelt terüket a gyorséttermektől, így a szakács szakma ismét keresetté válik, és néhány év alatt a legelszántabbakból elismert szakemberek válhatnak.