CUKRÁSZ

  • Élelmiszer előállítás higiéniai alapkövetelményeinek betartásával korszerű táplálkozáshoz mindjobban igazodó cukrászati terméket készít. 
  • Figyelemmel kíséri az árukészlet alakulását, részt vesz az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában. 
  • Cukrásztechnológiai alapműveleteket végez, cukrászati félkész termékeket készít. 
  • A termeléshez alkalmassá teszi a nyersanyagokat, eszközöket, gépeket, cukorkészítményeket állít elő, bevonó anyagokat készít és feldolgoz, gyümölcsöket tartósít, töltelékeket készít, tésztákat készít, feldolgoz és sütéssel fogyaszthatóvá tesz.
  • A technológiai előírások szabályait betartva cukrászati késztermékeket állít elő, uzsonnasüteményeket, teasüteményeket, kikészített süteményeket, hidegcukrászat készítményeket, bonbonokat, tányérdesszerteket készít.
  • Alkalmi megrendelésekre esztétikus, ötletes díszmunkákat készít. Különleges táplálkozási igényeknek megfelelő diétás cukrászati termékeket állít elő.
  • A cukrászati félkész és késztermékek előállítását a munkavédelmi előírások betartásával végzi.
  • Megszervezi a saját munkáját és a cukrászüzem munkafolyamatait, figyelemmel kíséri a termékek minőségét.